Alla våra filmer

Film löper som en röd tråd genom Generation D. Vi vill att våra filmer ska berätta, beröra, engagera och inspirera. Här finner du alla filmer i projektet, dela dem gärna!

Det är coolt att våga

”Har man möjligheten, har man orken – så gör det!” När corona slog till kunde Helge Wårfors inte sitta still. Resultatet blev en discgolfbana, byggd från grunden tillsammans med familjen. Helt fantastiskt!

Vi bygger saker

Som 14-åring valdes Carl Rajala Pettersson in i styrelsen för Fritsla Hockeyklubb, en förening som bildades av ett gäng hockeyälskande ungdomar. Deras engagemang har verkligen bidragit till att sätta orten Fritsla på kartan.

Jag vill hålla det simpelt

Följer du Utsiktmedinsikt på Instagram? Om inte, gör det! Bakom kontot står Julia Bergendahl som har naturen nära hjärtat. Naturen skänker plats för reflektion, lugn och insikter – men också fantastiska vyer och inspiration till content som når Julias tusentals följare.

Kinamuren byggdes inte på ett halvår

Filip Berggren och Felix Leifstedt saknade möjligheten att spela pingis i Svenljunga. Det såg de till att ändra på. Tillsammans sökte de Checken för att arrangera en ”Smash off”. De köpte in material och anlitade även Mattias Översjö, pingisproffs och landslagstränare, för en dag i pingisens tecken.

Nära Hjärtat – Sofia Lindgårde

Sofia Lindgårde bor i Holsjunga, Sveriges grymmaste håla! Hon har många bollar i luften, alla har en sak gemensamt – Holsjunga. Allt som kretsar kring den lilla byn engagerar hon sig i. I Byalaget sitter hon som ordförande, hon är redaktör för byns tidskrift Spegeln, hon har hjälpt till att starta Holsjungas skola… ja, listan kan göras lång… Men varför detta engegamang?

Om det känns läskigt att hoppa – hoppa.

Att tycka något – det kan tänkas vara enkelt. Men att tycka till om andras idéer – och samtidigt avgöra om de ska bli verklighet eller inte – det är inte lätt.
Embla Sand sitter i Kommittén, den grupp som tar ställning till inkomna ansökningar om ”Checken” – en möjlighet för unga att söka upp till 20 000 kronor för att förverkliga en idé.