HAR DU EN IDÉ?

Sök pengar för att genomföra den

Kanske vill din förening eller du och dina kompisar köpa in utrustning för att starta en ny aktivitet, ordna ett arrangemang eller skapa en plats att ses? Från och med hösten 2022 kommer det finnas möjlighet att söka upp till 20 000 kronor i stöd för att genomföra en idé.

Pengar går att söka för satsningar som är till nytta för de som bor i området, bolla gärna er idé med oss! Vi finns också med under hela processen och hjälper till med både ansökan och slutrapporteringen.

Mer information kommer i augusti.

Kan du/ni söka?

$

Ni är mellan 13 och 25 år.

$

Ert projekt genomförs och gör nytta i Sjuhärad (Bollebygd, Borås*, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn, Vårgårda).

$

Er idé ska vara allmännyttig – det vill säga skapa möjligheter för de som bor i området där satsningen genomförs. Satsningen genomförs utan vinstintresse.

*Borås centralort är undantag. Leaderstöd kan enbart beviljas till satsningar utanför stadskärnan. 

Så går det till!

1. Kontakta oss. Vi lyssnar på er idé och hjälper er vidare.

2. Fyll i ansökningsformuläret och maila det till oss, vi ger er tips på hur ni kan vässa er ansökan.

3. Den färdiga ansökan behandlas av “Kommittén”.

4. Beviljas ni stöd är det dags att köra igång!

5. Efter att projektet genomförts står slutrapportering näst på tur.

Vi finns med er under hela vägen.

Varför checken?

I Generation D står du mellan 13 och 25 år i fokus, vi tror på ditt driv, dina drömmar och på DIG. Checken innebär att idéer kan bli verklighet och att du och dina kompisar har möjlighet att göra skillnad i ert närområde. Ni kan göra slag i saken och skapa aktiviteter, mötesplatser och arrangemang – saker som ni tycker saknas och som skulle göra platsen som ni bor på lite bättre.

Checken

Sök upp till 20 000 kr!

Har du och dina kompisar en idé som ni vill göra verklighet av? Ni kanske vill skapa ett evenemang, arrangera en workshop eller en turnering? Då har ni möjlighet att söka upp till 20 000 kr hos Leader Sjuhärad för att genomföra er idé!

Kommittén

För unga, av unga.

Ansökningar om Checken behandlas av en kommitté. Kommittén har ett viktigt uppdrag eftersom de beslutar om sökande beviljas pengar eller inte. Är du mellan 16 och 25 och intresserad av att vara med? Då ska du självklart söka! Uppdraget är arvoderat.

Sommarinfluencers

Sök årets roligaste uppdrag!

Fyra drivna, kreativa och inspirerande unga kommer att få uppdraget att vara våra sommarinfluencers 2023! Kika in, läs vad det handlar om och sök redan idag!